Zelf aan de slag

Natuurlijk kun je ook zelf veel doen als je geldzaken, administratie op orde houden ingewikkeld vindt. Bekijk onderstaande animatie filmpjes en je kan direct aan de slag.

3 mappen systeem©

Gebruik voor je administratie een map (dikke ordner) om je administratie (alle brieven en rekeningen) overzichtelijk in op te bergen. Je gebruikt één map per jaar en ieder onderdeel krijgt een eigen plek in de map door middel van een tabblad.

Zo kun je voor drie jaren mappen opbouwen. Bij het aanbreken van het vierde jaar, ga je de oudste map leeghalen, de tabbladen laat je zitten. Die gebruik je weer om de post van het nieuwe jaar te ordenen.

De indeling van die oudste map blijft hetzelfde en wordt dus de nieuwe jaar map. De brieven en rekeningen die uit deze map komen, bewaar je als pakketje in een archiefdoosje.

Budgetplan

Wanneer je je administratie in je mappen op orde hebt gemaakt kan je redelijk gemakkelijk een budgetplan invullen. Een voorbeeld bestand is kunt u hier downloaden, uitprinten en invullen.

Zorg wel dat alle bedragen worden terug gerekend naar een maandbedrag. In het filmpje ‘budgetplan’ wordt dat uitgelegd hoe je dat kan doen.

TIP: Schrijf alles op je tabs, mappen en archiefdoos met potlood. Dan kan je het later nog wijzigen als je dat wilt.

Wil je meer uitleg? Kijk maar naar dit filmpje